KUNCOVÁ, V.: Zdravá výživa. Praha: Grada publishing, 2011.
Anotace
Anotace předmětu: Předmět je koncipován jako teoretický celek. Předmět seznamuje studenty se stěžejními informacemi ohygieně aepidemiologii při zabezpečování veřejného zdraví, opředcházení vzniku, šíření aomezení výskytu infekčních onemocnění, ohromadně se vyskytujících onemocněních, nemocech podmíněných prací ajiných významných poruchách zdraví. Cílem je rovněž seznámit studenty sobecnou epidemiologií ametodami epidemiologické práce, včetně prevence nemocí souvisejících spobytem ve zdravotnickém zařízení (nozokomiální nákazy) azásadách bezpečnosti práce na rizikovém pracovišti. Osnova předmětu:
Program „ZDRAVÍ 21“, zdravotní stav populace vČR
Psychologie zdraví (historie, základní pojmy, teoretické modely - biomedicínský, biopsychosociální, holistický model zdraví, sociálně-psychologické aspekty zdraví)
Psychologie nemoci (modely nemoci, vliv nemoci na psychiku, autoplastický obraz nemoci ajeho podmíněnost)