| Předmět | Management kvality (MAK) |
|---|---|
| Garantuje | Katedra ekonomických studií (KES) |
| Garant | Ing. Iveta Slancová, MBA, Ph.D. |
| Jazyk | česky |
| Počet kreditů | 5 |
| Prezenční studium | |
|---|---|
| Přednáška | 2 h |
| Cvičení | 2 h |
| Kombinované studium | |
| Tutoriál / přednáška | 8 h |
| Cvičení | 6 h |
| Studijní plán | Typ | Sem. | Kred. | Ukon. |
|---|---|---|---|---|
| Erasmus - Finance a řízení - příjezd na krátkodobý studijní pobyt | PV | 1 | 5 kr. | Z,ZK |
| Finance a řízení - kombi, platný od ZS 2019/2020 | P | 5 | 5 kr. | Z,ZK |
| Finance a řízení - platný od ZS 2019/2020 | P | 5 | 5 kr. | Z,ZK |
Po absolvování předmětu by měli studenti získat znalosti a osvojit si dovednosti týkající se řízení kvality výrobních podniků a podniků služeb, resp. Služeb, které poskytují výrobní podniky, nutné ke zvládání pozic na úrovni liniových manažerů a specialistů odborných útvarů. Studenti se seznámí se strategickým významem řízení kvality, s kontextem řízení kvality v národním i mezinárodním rozměru, s ekonomickým pojetím řízení kvality a s různými metodami, nástroji a technikami používanými v různých procesech, jejichž cílem je zajištění kvality vstupů i výstupů z provozních procesů podniků.
Znalosti: Student umí vysvětlit podstatu, kontext a průběh fungování různých procesů, týkajících se řízení kvality hmotných výrobků a služeb. Student rozumí základním metodám a nástrojům, které jsou používány v rámci řízení kvality produkčních procesů a řízení kvality dodávání služby.
Dovednosti: Student dokáže aplikovat metody, nástroje a techniky managementu kvality v různých podnikových procesech a při zajišťování a zjišťování spokojenosti zákazníků a dalších zájmových skupin. Student je po absolvování předmětu schopný integrovat způsoby a postupy řízení kvality výrobků a služeb v rámci komplexního řízení organizace a v souladu se strategickou orientací a cíli organizace.
Obecné způsobilosti: Student je schopen samostatně pracovat a kriticky myslet, prezentovat své názory a obhájit je před ostatními.
Osnova předmětu: